Παραλίες Αττικής

Παραλίες Σαρωνικού


   

Φίλοι των εκδρομών, κάθε εποχή μας προτρέπει για μια εκδρομή. Πολύ δε μάλλον το καλοκαίρι. Αυτό που χαρακτηρίζει όμως το καλοκαίρι είναι οι εκδρομή προς την θάλασσα. Επειδή όμως στις μέρες μας πολύ δυσκολεύονται να εκδράμουν προς τις μαγευτικές παραλίες τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιονίου προτείνουμε μερικές από τις παραλίες του Σαρωνικού κόλπου για του πολύπαθους κατοίκους της Αττικής.
  Η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα  που κανείς μπορεί να κολυμπήσει άφοβα στα νερά της λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της. Τα νερά μετά την πολύχρονη πλέον λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού στην Ψυτάλλεια είναι πολύ καθαρά. Πέρα από τις συνεχείς μετρήσεις που γίνονται από διάφορους φορείς που το επιβεβαιώνουν, η ίδια η φύση στέλνει τα μηνύματα της. Δεν είναι τυχαία η επανεμφάνιση στα νερά του Σαρωνικού τόσο δελφινιών όσο και θαλασσίων χελωνών.
   Ας αφήσουμε όμως την πολυλογία και ας περάσουμε στις προτάσεις μας για κάποιες από τις παραλίες του Σαρωνικού κόλπου στην Αττική πλευρά. Οι παραλίες από το Φάληρο μέχρι τη Βούλα είναι αρκετά καλές αλλά δεν τις αναφέρουμε για τι χάνετε η αίσθηση της εκδρομής αφού βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό.
    Η πρώτη πρότασή μας έχει να κάνει με μία βραχώδη «παραλία» λίγο μετά τα περίφημα λιμανάκια της Βουλιαγμένης και λίγο πριν τη Βάρκιζα. Εύκολα προσβάσιμη αλλά λίγο δύσκολη η είσοδος και έξοδος στο νερό. Προτείνετε για τολμηρούς και για παρατήρηση βυθού.
 
    Η επόμενη παραλία έχει περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πάρκιν απέναντι από το κοσμικό κέντρο Ρίμπας.
    Συνεχίζοντας παρακάτω προτείνουμε μια πολύ μικρή παραλία πριν από τις «τρύπες» του Καραμανλή. Στο πλάτωμα του οδοστρώματος δεξιά με κατεύθυνση  το Σούνιο υπάρχει ένα άνοιγμα στις μπαριέρες. Από εκεί θα φτάσετε στην μικρή παραλία.
    Αμέσως μετά τις τρύπες υπάρχει η πολυσύχναστη και κατάλληλη για οικογένειες παραλία της Λουμπάρδας. Αρκετά ρηχή και με καλή τουριστική υποδομή για όσους αναζητούν πιο οργανωμένες παραλίες.
    Η πέμπτη κατά σειρά παραλία που προτείνουμε είναι μια ακόμα εύκολα προσβάσιμη αμμουδερή παραλία απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας. Οι φίλοι των εδεσμάτων μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και για τι όχι να γευθούν κάτι από τις παρακείμενες ταβέρνες. Μια πληροφορία λέει ότι σε κάποιο λίγο κρυφό σημείο της παραλίας συχνάζουν και άνθρωποι που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Αν δεν έχετε τις ίδιες απόψεις καλό είναι να μην τους ενοχλήσετε για να χαρούν και αυτοί το μπάνιο τους.
   Λίγο μετά την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας υπάρχει ένα άνοιγμα στη μπαριέρα που οδηγεί σε ένα αυτοσχέδιο χώρο στάθμευσης. Λίγα μέτρα πιο κάτω και απέναντι από το νησάκι, που σημειωτέων βρέθηκε νεολιθικός οικισμός, υπάρχει μια αμμώδης «με μύτη» παραλία που συχνάζει νεαρόκοσμος συνήθως.
   Άλλη μία παραλία που συχνάζει νεαρόκοσμος είναι στην Αλθέα ακριβώς δίπλα στην προηγούμενη. Μόνο που για να φτάσετε σε αυτή θα πρέπει να συνεχίσετε λίγα μέτρα μετά στο επόμενο άνοιγμα της μπαριέρας.
   Η προτάσεις συνεχίζονται με παραλίες που βρίσκονται ακόμα πιο μακριά και έχουν έντονο το στοιχείο της εκδρομής. Οι δύο επόμενες προτάσεις έχουν να κάνουν με μεγάλες αμμώδης παραλίες με καλή τουριστική υποδομή και εύκολη πρόσβαση. Την πρώτη θα την βρείτε στα φανάρια πριν τα Καλύβια. Σήμα  κατατεθέν τα αρμυρίκια. Προσοχή στις πλάκες κατά την είσοδό σας στο νερό.

Η δεύτερη παραλία είναι ακριβώς πριν από το ξενοδοχείο «Μαύρο Λιθάρι». Ένα μεγάλο αυτοσχέδιο πάρκιν και μια καντίνα σας υποδέχονται. Οι πιο τολμηροί μπορούν να ανέβουν στα βράχια και από εκεί να κολυμπήσουν στις «ιδιωτικές»   μικρές παραλίες που βρίσκονται κάτω από αυτά.


   Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς το Σούνιο σας προτείνουμε τρις ακόμα παραλίες. Η πρώτη βρίσκετε κοντά στην Ανάβυσσο και είναι γνωστή με το όνομα του Αγίου Νικολάου που το πήρε από το ομώνυμο εκκλησάκι στη πλαγιά του παρακείμενου λόφου. Είναι αμμώδης και ρηχή παραλία που συχνάζουν και οικογένειες.
     Η πορεία φτάνει προς το τέλος της και προτείνουμε δύο παραλίες στα Λεγρενά. Η πρώτη έχει την ονομασία Κ.Α.Π.Ε. Είναι μια δύσκολα προσβάσιμη αλλά όμορφη παραλία που οι θαμώνες τις σε ένα κομμάτι θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Αν εσείς δεν έχετε σκοπό να μείνετε χωρίς μαγιό καλό είναι να την αποφύγετε. 
Μπορείτε να κολυμπήσετε ακριβώς δίπλα στην μεγάλη παραλία των Λεγρενών. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα από τις τρις εισόδους απέναντι από το εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου. 

    Στην πορεία μας στις Αττικές παραλίες αναφέραμε μερικές από αυτές. Οι παραλίες του Σαρωνικού στην Αττική είναι πολλές όμορφες και για όλα τα γούστα. Ανάλογα λοιπόν τις προτιμήσεις σας διαλέξτε μία από αυτές που προτείνουμε ή τις άλλες που σας αρέσουν και χαρείτε τις βουτιές σας! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget