Μακρυνίτσα

Μακρυνίτσα Πηλίου
    Φίλοι των εκδρομών κάθε εποχή είναι όμορφη για εκδρομές. Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι υπάρχουν καλοκαιρινοί και χειμερινοί προορισμοί. Αυτό πάντως δεν είναι απόλυτο. Κάθε περιοχή έχει τις ομορφιές τις όλο το χρόνο. Μια τέτοια περιοχή είναι και το Πήλιο και συγκεκριμένα η Μακρυνίτσα.
    Ανηφορίζοντας από την όμορφη πόλη του Βόλου για το Πήλιο συναντάμε πρώτα το ξακουστό χωριό Πορταριά. Συνεχίζουμε την πορεία μας και αν υπάρχει χώρος αφήνουμε το όχημά μας στο υπαίθριο πάρκιν με τα πλατάνια και τον καταρράκτη. Μπορεί να μην είναι και το καλύτερο θέαμα για είσοδο χωριού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα αλλά τόσο τα πλατάνια όσο και ο καταρράκτης δημιουργούν την αίσθηση ότι κατι καλό υπάρχει παρακάτω. Αυτό θα επιβεβαιωθεί πολύ σύντομα αφού τόσο τα γραφικά πετρόχτιστα δρομάκια όσο και τα όμορφα σπίτια ανοίγονται με το πρώτο βήμα. Το σημείο όμως που μαγνητίζει τα βλέματα είναι η υπέροχη πλατεία. Κανονικό μπαλκόνι προς το Βόλο και της δυτικές υπώρειες του Πηλίου. Ανάλογα την εποχή και την ώρα είτε θα θαυμάσετε τη θέα ως τον Παγασητικό κόλπο είτε θα δείτε σύννεφα να ανεβαίνουν προς το μέρος σας.    
   Προσκυνήστε στο ναό του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, ξεχαστείτε στο συντριβάνι και απολαύστε εκτός από τη θέα και ότι τραβά η όρεξή σας στα καταστήματα της πλατείας και όχι μόνο. Αν σας αρέσει το περπάτημα ξεναγηθείτε στα πιο ήσυχα δρομάκια του χωριού και ανακαλύψτε τα μυστικά του. Το λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, αναλαμβάνει να σας πληροφορήσει για την πλούσια ιστορία του χωριού. Περπατώντας αναζητήστε τον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου με την όμορφη αυλή και το πηλιορείτικου τύπου κτίσμα του ναού. Πολύ κοντά βρίσκεται και το ρολόι της Μακρυνίτσας για να θυμίζει στους βιαστικούς πόσοι ώρα βρίσκονται στο χωριό. Είναι αλήθεια ότι όλες τις εποχές η ώρα περνά πολύ όμορφα στην Μακρυνίτσα.
   Στην Μακρυνίτσα ασκήτεψε ο άγιος Γεράσιμος ο νέος, καταγόμενος από το Λεοντάρι Τριπόλεως. Η μονή που εκοιμήθει ο Άγιος είναι λίγο έξω από το χωριό κάτω από μεγάλους βράχους. Όποτε και να πάτε στο Βόλο ανηφορίστε μέχρι το μπαλκόνι του. 
 
η πλατεία
εκκλησάκι Αγίου Ιωάννου 


 




ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget