Παραλίες Κυθήρων

Φίλοι των εκδρομών το όμορφο νησί των Κυθήρων περιμένει τους επισκέπτες του να τους ξεκουράσει στις όμορφες παραλίες του. Οι επιλογές πολλές και όμορφες, εκτός από αυτές που αναφέρονται εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε τη δική σας για όλα σας τα γούστα.

Η παραλία του Λύσανδρου στα δυτικά  έχει σχετικά εύκολη πρόσβαση και είναι ιδανική για οικογένειες. Προσφέρει φυσική σκιά για αρκετές ώρες.


Η Κακιά Λαγκάδα είναι μια όμορφη παραλία στα βόρεια του νησιού κοντά στην Αγία Πελαγία.'Εχει εύκολη πρόσβαση ενώ στην παραλία λειτουργεί καντίνα. Όσοι θέλουν να φτάσουν μέχρι την τελευταία μικρή παραλία που τελειώνει το φαράγγι ενδεχομένως να συναντήσουν λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.

Η Φούρνοι είναι μια όμορφη αμμώδης οικογενειακή παραλία στα βόρεια της Αγίας Πελαγίας. Αριστερά στην ακτή κοιτώντας τη θάλασσα, υπάρχει μικρή σπηλιά. Η πρόσβαση είναι εύκολη.
Η παραλία της Παλαιόπολης είναι αμμώδης και η πρόσβαση σε αυτή πολύ εύκολη. Πάνω από την παραλία υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που συνδέονται με το λουτρό της Αφροδίτης.

 Λιμήν Παλαιόπολης, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι που προτιμούν όσοι θεωρούν το μαγιό προαιρετικό. Τα βράχια στις άκρες της παραλίας έχουν εντυπωσιακά χρώματα και σχήματα.
Καλαδί. Σήμα κατατεθέν του νησιού. Όμορφη παραλία σε δύο πλευρές με αρκετά σκαλοπάτια στην πρόσβασή της που σε ανταμείβουν όμως τόσο τα νερά όσο και ο βυθός της.

 Η Κομπονάδα είναι μια μεγάλη παραλία με χοντρό βότσαλο. Η πρόσβαση σε αυτή πολύ εύκολη αφού ασφαλτοστρωμένος δρόμος φθάνει μέχρι την ακτή. Εντυπωσιακά βράχια σμιλεμένα από τον αέρα και το κύμα εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη στην αριστερή πλευρά της ακτής. Στην δεξιά πλευρά της ακτής κοιτώντας τη θάλασσα μπορεί να συναντήσετε λουόμενους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Σπαραγάριο.  Κάτω από το κάστρο υπάρχει μια όμορφη παραλία  που η πρόσβασή της είναι λίγο δύσκολη αφού κανείς πρέπει να κατέβει αρκετά σκαλοπάτια. Μάλιστα στο μέσον της διαδρομής συναντά κανείς και ένα υπόσκαφο εκκλησάκι λαξεμένο μέσα στο βράχο που είναι ότι χρειάζεται κανείς ειδικά την ώρα της επιστροφής.
Το Καψάλι από τις κοσμικότερες παραλίες του νησιού με πλήρη τουριστική υποδομή. Η γραφικότητα των κτηρίων και η καλή οργάνωση της παραλίας την κάνουν πόλο έλξης για τους λουόμενους που θέλουν κάτι οργανωμένο.
Πολύ όμορφες παραλίες επίσης είναι η Φυρή Άμμος κοντά στο Λιβάδι με την απότομη πλαγιά, ο γραφικός Αβλέμωνας, ο ξακουστός Χαλκός και πολλές άλλες που σας καλλουν να τις ανακαλύψετε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget