Παραλίες Χίου

Φίλοι των εκδρομών το όμορφο νησί της Χίου πέραν των άλλων όμορφων στοιχείων που έχει, διαθέτει και πολύ όμορφες παραλίες. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιες από αυτές που σίγουρα καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς. Εσείς μπορείτε να ανακαλύψετε αρκετές ακόμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Αρχίζοντας από τα βόρεια του νησιού προτείνουμε:



 Ναγός: Στα βορειοανατολικά του νησιού βρίσκετε η παραλία του Ναγού. Παραλία με ψιλό βοτσαλάκι. Αρκετά τουριστική με ταβερνάκια πάνω στο δρόμο για την παραλία. Στην παραλία θα φτάσετε αφού διασχίσετε τον οικισμό με τα πόδια.
Γιόσωνας: Λίγο μετά το Ναγό, αρκετά πιο ήρεμη και αυτή με ψιλό βοτσαλάκι. Για να την απολάυσετε θα κάνετε μικρή πεζοπορία από τον κεντρικό δρόμο αλλά αξίζει.
Αμάδες: Στο βορειότερο ίσως σημείο του νησιού βρίσκετε η ερημική παραλία των Αμάδων. Η άφιξη σας σε αυτή γίνετε διαμέσου του δάσους που υπάρχει στην πλαγιά. Ένας τσιμεντόδρομος 2χλμ περίπου θα σας οδηγήσει σε αυτή. Καλό είναι να έχετε προμήθειες μαζί σας γιατί κοντά δεν έχει κάτι για φαγητό ή νερό. Προσφέρετε για χαλάρωση και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες και για μπάνιο χωρίς το μαγιό.
Μάναγρος: Στα βορειοδυτικά του νησιού η τεράστια παραλία με το πολύ ψιλό βοτσαλάκι έχει τη δυνατότητα να ξεκουράζει κάθε λουόμενο, αφού προσφέρει σε διάφορα σημεία του και τουριστική υποδομή αλλά και ηρεμία με εύκολη πρόσβαση. Θα την συναντήσετε στο δρόμο για Βολισσό.
 Μαύρα Βόλια: Η διασημότερη παραλία του νησιού στο νότιο τμήμα του. Το όνομα της οφείλετε στα μαύρα μεγάλα βότσαλα της παραλίας. Χωρισμένη σε τρία μέρη. Τα δύο πρώτα μέρη είναι τουριστικότερα ενώ το τρίτο αυτό της φωτογραφίας πιο ήσυχο. Στο τρίτο μέρος ενδεχομένως να συναντήσετε και λουόμενους χωρίς μαγιό.
Κώμη: Αμμώδης παραλία πολύ κοντά στα Μαύρα Βόλια με τέλεια τουριστική οργάνωση και καταστήματα στην ακροθαλασσιά. Οι λάτρεις των θαλασσίων σπορ θα μείνουν ικανοποιημένοι.
 Αυλωνιά: Κοντά στα Μεστά μια μικρή παραλία με βοτσαλάκι και σχετικά εύκολη πρόσβαση χωρίς όμως καταστήματα για προμήθειες. Η έλλειψη τουριστικής υποδομής και το απάνεμο τις παραλίας την κάνουν ιδανικό προορισμό για χαλάρωση.
Δύδιμα:  Μια παραλία σε δύο όμοιες. Βρίσκετε κοντά στα Μεστά και αυτή με φυσική σκιά αλλά χωρίς καμία τουριστική υποδομή. Κατάλληλη για ήρεμες βουτιές.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget