Παραλίες Σκοπέλου

Φίλοι των εκδρομών η Σκόπελος είναι ένα όμορφο νησί των Βορείων Σποράδων που φημίζεται για τις όμορφες παραλίες του  να είναι πλαισιωμένες με πεύκα σχεδόν ως εκεί που σκάει το κύμα. Η πρόσβαση στις περισσότερες είναι εύκολη ενώ και η τουριστική υποδομή σε αρκετές από αυτές είναι σε καλή κατάσταση.
Παρακάτω αναφέρουμε λίγα λόγια για κάποιες από τις παραλίες του νησιού.
Η Μηλιά είναι ίσως η ωραιότερη παραλία του νησιού με ψιλό βοτσαλάκι εύκολη πρόσβαση και  καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Πολλοί είναι αυτοί που νοικιάζουν ποδήλατο ή κανό και μεταβαίνουν μέχρι το απέναντι νησάκι της Δασιάς. Μετά το βράχο που κόβει την παραλία σε δύο μέρη η παραλία συνεχίζεται και εκεί είναι το ήρεμο σημείο της τόσο που σε περιόδους με χαμηλή τουριστική κίνηση κάποιοι θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.

Η Καστάνη δεν είναι άλλη από την παραλία που γυρίστηκαν σκηνές για το Mamma Mia. Η πρόσβαση μέσα από τον βατό χωματόδρομο είναι εύκολη. Βέβαια μετά την ταινία όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να γνωρίσουν αυτή την παραλία με αποτέλεσμα από όχι και τόσο γνωστή παραλία να έχει πολλούς επισκέπτες.  Ανάλογα την ώρα, σε κάποια σημεία εκτός από τις ομπρέλες υπάρχει και φυσική σκιά.
Αντρίνες είναι το όνομα μια μικρής παραλία που οδικά από την Χώρα προς τις προαναφερθείσες παραλίες προηγείται. Ο χώρος που προσφέρει είναι μικρός και καλυμμένος με ξαπλώστρες παρακείμενου ξενοδοχείου.
 Λιμνονάρι είναι το όνομα της παραλία που σου δίνει την εντύπωση ότι κολυμπάς σε λίμνη. Υπέροχα νερά και ένας κλειστός όρμος συνθέτουν το σκηνικό. Αρκετοί είναι αυτοί που προτιμούν την παραλία για το beach bar που διαθέτει
Η Περιβολιού είναι η πρώτη από μια σειρά παραλιών στα βόρεια του νησιού με ψιλό χαλικάκι που ενώνονται με τον ίδιο βατό  χωματόδρομο. Έχει, όπως και οι υπόλοιπες της σειράς, βόρειο προσανατολισμό και το μπάνιο είναι δύσκολο σε μεγάλο κυματισμό. Η ηρεμία όμως που προσφέρει και ο όμορφος βυθός είναι πόλος έλξης.
 Η παραλία Αγγελέτου είναι δίπλα στην Περιβολιού και ενώνονται με ένα μικρό μονοπάτι που καλό είναι να έχει κανείς μαζί του αθλητικό παπούτσι γιατί σε κάποια σημεία μπορεί να γλιστρά. Έχει υπέροχα νερά και φυσική σκιά για μεγάλο μέρος της ημέρας. Εκεί μπορεί να συναντήσετε και ανθρώπους που θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.

Ο Χοντρογιώργης είναι η τρίτη κατά σειρά παραλία στον ίδιο βατό χωματόδρομο στα βόρεια. Είναι βοτσαλωτή παραλία με αρκετά όμως βράχια που συνθέτουν ένα όμορφο βυθό που θέλει προσοχή. Για μεγάλο διάστημα της ημέρας προσφέρει φυσική σκιά.

Το Γλυστέρι στα βόρεια του νησιού είναι μια μικρή βοτσαλωτή παραλία που είναι ότι πρέπει για μια βουτιά σε όσους διαμένουν κοντά στη Γλώσσα. Η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη.
 Στάφυλος είναι το όνομα μιας από τις διασημότερες παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση σε αυτή είναι πολύ εύκολη αφού ακόμα και η συγκοινωνία κάνει στάση σε αυτή. Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος που καταλήγει στην στενή αμμώδη παραλία με πλήρη τουριστική υποδομή που την προτιμούν κυρίως οικογένειες και νεαρά άτομα λόγω των beach bar.
 Βελανιό ονομάζεται η παραλία πίσω από τον Στάφυλο  που η πρόσβαση σε αυτή γίνετε μέσα από ένα μονοπάτι στο δάσος. Η παραλία αυτή έχει επίσημα χαρακτηριστεί παραλία για όσους θεωρούν το μαγιό προαιρετικό.
Χόβολο είναι το όνομα της παραλίας με τα λευκά βράχια. Η αμμώδης παραλία που χωρίζεται σε δύο μέρη είναι το σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες του Έλιος. Η πρόσβαση είναι πολλή εύκολη και το μεγάλο πάρκιν ένα από τα προτερήματά της. Για τους λάτρεις του βυθού θα τους μείνει αξέχαστη ιδιαίτερα μετά τον δεύτερο βράχο και προς την κρυφή παραλία.
Νέο Κλήμα είναι η παραλία που προηγείται από το Χόβολο. Την προτιμούν κυρίως οικογένειες λόγω της εύκολης πρόσβασης και του μεγάλου χώρου στάθμευσης που διαθέτει. Ο βυθός έχει ενδιαφέροντα πράγματα να σας αποκαλύψει και το ηλιοβασίλεμα είναι πολύ όμορφο.
Αρμενόπετρα ονομάζεται μια πολλή όμορφη και ήσυχη παραλία με χοντρή άμμο που ξεκουράζει τους ελάχιστους λουόμενους που την επισκέπτονται. Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού λίγο πριν τη Γλώσσα.

Οι παραλίες της Σκοπέλου φυσικά και δεν είναι μόνο αυτές που αναφέρθηκαν εδώ. Το νησί έχει ακόμα πολλές παραλίες άλλες πολυσύχναστες και άλλες ερημικές που καλούν τους επισκέπτες του νησιού να τις ανακαλύψουν και να δροσιστούν και όχι μόνο, στα νερά τους. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget