Συμβουλές για καλό ταξίδι

Για ένα καλό ταξίδι μια εκδρομή καλό είναι να έχουμε κάποια στοιχεία –πράγματα που θα μας βοηθήσουν.
1ον Καλή διάθεση. Εκδρομή πάμε η μιζέρια και η γρίνια στην άκρη!

2ο Ενημέρωση από αξιόπιστες πηγές τόσο για δρομολόγια, διαμονή όσο και για τα αξιοθέατα. Καλό είναι να κρατάμε κάποιες πληροφορίες τυπωμένες διότι το smartphone ή το tablet να μην έχουν σήμα ή μπαταρία όταν τα χρειαστούμε.

3ο Σηματοδοτούμε και ασφαλίζουμε τις αποσκευές μας.

4ο Ελεγχουμε ότι διαθέτουμε τα εισιτήρια, την κράτηση στο ξενοδοχείο και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγραφα.
5ο Φωτογραφική μηχανή, smartphone, και τους φορτιστές τους και όλα τα παρελκόμενα αν η σύγχρονη τεχνολογία μας είναι τόσο απαραίτητη.
6ο Παίρνουμε τα απαραίτητα για τις ημέρες της εκδρομής και δεν υπερφορτώνουμε τις αποσκευές ειδικά όταν είναι να ταξιδέψουμε με αεροπλάνο. Καλό είναι σε τούτα τα ταξίδια να έχουμε μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά (56εκ μήκος 46εκ ύψος 25εκ πλάτος) με τα απαραίτητα στην περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης ειδικά αν αλλάζουμε πτήση.
7ο Ένα καλό βιβλίο ή κάποιο σταυρόλεξο είναι κάλο να έχουμε μαζί σας τόσο για να περάσουμε όμορφα την ώρα του ταξιδιού όσο και για την περίπτωση της καθυστέρησης. Αν ταξιδεύουν μαζί μας παιδιά απαραίτητο είναι να έχουμε κάτι να τα διασκεδάσουμε.
8ο Καλό είναι να φτιάξουμε ένα μικρό φαρμακείο σε δύο μέρη. Ένα στην χειραποσκευή και ένα στην βαλίτσα με παυσίπονα αντιισταμινικά ή την θεραπεία που τυχόν ακολουθούμε.
9ο Ενημερωνόμαστε για τον καιρό της περιοχής που επισκεπτόμαστε και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα.
10ο Αν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο το ελέγχουμε προηγουμένως, ενημερωνόμαστε για το οδικό δίκτυο της περιοχής και τα σημεία εφοδιασμού. 
11ον Σε πολλά ξενοδοχεία υπάρχουν ποτά αναψυκτικά και σνακ στο δωμάτιο. Αν δεν θέλουμε να έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις την ώρα της πληρωμής καλό είναι να μην παρασυρθούμε και τα καταναλώσουμε. Ότι θέλουμε ας το προμηθευτούμε από τα τοπικά καταστήματα.
12ο Αν στο ταξίδι μας έχουμε προγραμματίσει να επισκεφθούμε θρησκευτικούς χώρους καλό είναι να έχουμε και την κατάλληλη ενδυμασία. 
Ένα ταξίδι για να μας μείνει αξέχαστο με θετικό όμως πρόσιμο θέλει καλή προετοιμασία. Ας το φροντίσουμε!


Καλό ταξίδι!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μονές Αττικής

Ραφήνα

Αττική

Ελπίδα

Μονές Πελοποννήσου

Πάρνηθα

Παραλίες Αττικής

ΚΑΣΤΡΑ

Τυχαία Επιλογή από τα καλύτερα Ελληνικά Κάστρα

get this widget